Monday, January 30, 2012

Lazanje të mbështjella

Përgatitja:

Qepën dhe hudhrën, domaten dhe kungullin t’i imtësoni sa më shumë. Në vaj t’i piqni pjesët e imtësuara. Më pas shtoni piper dhe kripë. Për salcë ngrohni gjalpin, shtoni miellin, e përzieni nga pak si dhe shtoni qumështin, por gjithmonë duke e përzier masën. i zieni për 10 minuta, më pas shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Lyeni tepsinë me vaj dhe shtroni lazanjet, shtoni sosin dhe perimet e përgatitura. I piqni për rreth 15 minuta në 200 gradë.
Përbërësit:
 1 paketim me lazanje të gatshme,1 kungull i vogël,1 domate,1 kokë qepë, 200 g djathë,2-3 fletë të hudhrës 2 dl qumësht, 2 lugë vaj, q lugë gjalpë, 1 lugë miell, gjysmë lugë miell për supë, pak arra të bluara, kripë, piper.


No comments:

Post a Comment

Post a Comment