Monday, January 30, 2012

Kifle me gërsheta

Përbërsit :
Gjysmë kilogrami  Miell
3.5 Dl Qumësht
Gjalp 50 gram (ose më pak)
Kripë/sheqer
Sodë Buke
Maja birre
Një të verdhë veze
Përgaditja :
Ato të gjitha më sipër përveç të verdhës së vezës përzihen  për disa minuta, gjersa të marri formë brumi.
Pasi të bëhet brumi, lihet për një orë i mbuluar me një copë leckë.
Pas një ore, ose dhe më vonë ska problem, fillojmë punën.                                                                                         Pasi që t’ia kemi dhënë forën e deshiruar  lihet dhe pak jashtë që të fryhet më shumë, dhe para se të futet në furrë me 200 gradë  celsius,lyhet sipër me të verdhën e vezës.

No comments:

Post a Comment