Monday, January 30, 2012

Brusketa (Bruschetta)

Përbërësit:
Feta buke te medhaja, (mund te perdoren edhe feta buke te vogla), dy domate,ullinj, kerpudha nen vaj, 3 sardele nen vaj (jo peshk konserve), rigon.
Përgaditja :
Lani domatet dhe i hiqni farat dhe ujin qe kane brenda. Me pas i prisni ne copa te vogla. Prisni ne copa te vogla edhe ullinjte, sardelet, kerpudhat dhe i vendosni ne nje ene. Tek ena shtoni rigon, pak kripe dhe vaj ulliri. I perzjeni mire dhe mos i prekni per 10 minuta (ne kete menyre marin shije me te mire). Merni fetat e bukes, i lyeni me pak vaj ulliri dhe rigon. I fusni ne furre te nxehur, 100° per 5-7 minuta (deri sa te behen pak krokant). I nxirrni nga furri dhe siper i vendosni perberesit qe pergatitet me pare.

No comments:

Post a Comment